Saturday, November 04, 2006

لو قاعد لوحدك ..

حاجه ع الماشى كده لأى حدّ قاعد لوحده وبيضطر يجهّز أكله بنفسه

حاجه بسيطه كده بس طعمها لذيذ قوى !

هاعلّمكوا طريقه جديده لعمل البيض , أى نعم البيض دلوقتى بقى من ضمن الوجبات الطبقيه اللى بتتقدّم فى مطاعم الخمس نجوم وبتيجى بالحجز من عند البقال بس أهوه حتى من باب العلم بالشىء :)

المطلوب :

- رغيف عيش بلدى

- بيضة أو اتنين على حسب قدراتك الماليه

- معلقة زبده

- قليل من الملح والبهارات حسب المزاج

- كوب وملعقه لضرب البيضه أو البيضتين زى ماقلنا

- طاسه أو صينيه أو أى شىء يصلح لتسخين العيش عليه

- عين بوتاجاز مشتعله ولايشترط بوتاجاز كامل

الطريقه :

تضرب البيض مع الملح والبهارات باستخدام الملعقه - ملحوظه : يتم كسر غلاف البيضه الجامد واستخدام المحتوى شبه السائل ويراعى التخلّص من قشر البيضه فى سلة المهملات - حتى يتم مزج الصفار والبياض بصوره معقوله .

- يتم الفصل -برقه !!- بين جانبى الرغيف زى مابتيجى تعمله ساندوتش يعنى مع مراعاة عدم تمزق الرغيف أو فتحه - أنا عارف إنها صعبه بس كلّه فى سبيل البيض يهون- وبعدين تفتح شق متوسط كده فى حرف الرغيف.

-دلوقتى تاخد معلقة الزبده وتفردها -بهدوء- داخل الرغيف

-توضع الطاسه أو الصينيه على النار

-نصب البيض المخفوق داخل الرغيف من الشق الذى أحدثناه قبل ذلك مع مراعاة أن يكون الرغيف فى وضع أفقى على طاسة التسخين وأن تكون عملية الصب برفق لئلا يتجمع البيض كله فى جانب واحد من الرغيف وتضطر لأكل نصف ساندوتش وباقى الرغيف حاف !

- ننتظر قليلا ثم نقلب الرغيف على الوجه الآخر

-ونواصل تقليب الرغيف على الوجهين مع مراعاة ألا تكون النيران شديده حتى لايمتزج طعم البيض برائحة الخبز المحروق !

- ...

- تقريبا كده خلاص , بالهنا والشفا بقى :)

- آه صحيح , ماتنساش تطفى عين البوتاجاز !

ولو عجبكوا الساندوتش اللطيف ده ممكن أقولكوا على وصفات تانيه للطبيخ باعتبار إنكم من الغلابه اللى بتطبخوا لنفسكوا زى حالاتى ^_^

No comments: